Sinaia

Construcţia spitalului din Sinaia stagnează de zeci de ani!

Construcția spitalului din Sinaia a început în ’91 și, surpriză, încă nu s-a finalizat! De parcă am avea nevoie de o versiune locală a celebrului monument arhitectural „Sagrada Familia”. Nu e nicio capodoperă – e doar un spital care așteaptă să își servească comunitatea!

După 32 de ani de promisiuni, șantierul spitalului din Sinaia a devenit un simbol al lipsei de acțiune și a orgoliului politic. Actualul primar, în două mandate, a amânat proiectul. Deși inițial Compania Națională de Investiții a atribuit fonduri pentru spitalul regional, primarul Oprea a sperat totuși să găsească alte surse de finanțare, întrucât fondurile de la CNI mergeau direct către spital, nu erau direcționate către primăria locală, aflându-se astfel în imposibilitatea de a alege și firma de construcții. Când nu ai acces la fonduri, ca să le distribui cum crezi de cuviință, este o problemă. Pe cine a costat acest orgoliu politic? Pe noi, sinaienii.

Ulterior, CNI a atribuit pe 17 februarie 2023 un contract privind reluarea lucrărilor de construcție la noul spital din Sinaia, în urma unei licitații câștigate de asocierea de firme Bog’Art-UTI, care oricum avea în grijă proiectul încă din 2020, când a fost desemnată de primărie să ducă la bun sfârșit lucrările, contra sumei de 40,5 milioane lei, fără TVA.

Acum, la final de mandat și în plină campanie electorală, administrația locală actuală se laudă cu acceptarea fondurilor de la Compania Națională de Investiții, încercând să-și atribuie această „mare realizare”. Dar de ce atât de târziu?
Fondurile erau disponibile de la început, dar orgoliul a costat două mandate de progres pentru comunitate. În loc să se acționeze pentru binele orașului, s-a așteptat până când a fost convenabil din punct de vedere politic. Nu ne facem bine! Sinaia și sinăienii merită mai mult!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *