Consiliul Local

Plătim noi, sinăienii, pentru că la Consiliul Local nu sunt bani?

𝐀𝐦 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 𝟕,𝟏𝟏 𝐥𝐞𝐢/𝐦𝐜 𝐚𝐩ă 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥ă ș𝐢 𝟕,𝟎𝟑 𝐥𝐞𝐢/𝐦𝐜 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐅Ă𝐑Ă 𝐓𝐕𝐀!

După cum foarte bine știți, prețul mc de apă potabilă și canalizare a crescut considerabil! HidroPrahova deține monopol în județ, Consiliul Județean deținând 82% din acțiuni, restul de 18% fiind distribuit către fiecare Consiliu Local! Conform strategiei de preț impusă de ANRSC, prețul practicat de HidroPrahova a crescut considerabil!

Pe Sinaia, avem semnat un contract pe 25 de ani. În 2028, expiră. 𝐂𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐜𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩â𝐧ă 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢? Soluția mea este să transformăm sucursala din Sinaia, în filială! Astfel, deciziile pe acest serviciu s-ar lua la Sinaia, NU la Ploiești! Ceea ce mulți dintre cetățeni, nu doar sinăieni, nu știu este faptul că prețul practicat, cei 15 lei pe care îi plătim, include și împrumutul făcut de HidroPrahova la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Acum ajungem la adevăratul joc politic: 𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐩𝐥ă𝐭𝐞ș𝐭𝐞 î𝐦𝐩𝐫𝐮𝐦𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐚 𝐁𝐄𝐑𝐃 𝐚𝐥 𝐇𝐢𝐝𝐫𝐨𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐞𝐢? Cetățeanul sau Consiliul Local? La momentul actual, 𝐛𝐚𝐧𝐢𝐢 𝐢𝐞𝐬 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐮𝐳𝐮𝐧𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮!

Dacă ne uităm puțin în trecut, când a fost vorba de SAMTIT și de împrumutul la bancă, deși 50% din cheltuială a revenit orașului Sinaia, aceasta a fost plătită de Consiliul Local Sinaia! Deci se poate!

Pentru că suntem o țară în care “nu avem bani”, multe din Consiliile Locale preferă să arunce povara financiară pe consumatori. 𝐀𝐜𝐞𝐞𝐚ș𝐢 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞 ș𝐢 𝐥𝐚 𝐒𝐢𝐧𝐚𝐢𝐚! Aparent, nici Consiliul nostru nu are, însă noi sinăienii, sigur avem!

Odată cu înființarea unei filiale la Sinaia, deciziile s-ar lua local! Automat, discutăm de prețuri mai mici pentru fiecare consumator! Datoriile HidroPrahova ar fi plătite de Consiliul Local Sinaia, așa cum este și normal!

Soluția propusă de mine este ca datoria către bancă să fie plătită din bugetul local, nu de sinăieni. Eu asta voi face când voi fi primar!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *